Garderoba

Nadchodzi oczekiwana od tradycyjna wiosna. Toż nie tylko okazja na spędzenie paru zbędnych kilogramów, lecz zarówno na wymianę naszych stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale i skorzystania ze zdrowia, jakie oferują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią dużą bombę witaminową. Zapewniają nam one pełnych składników niezbędnych do właściwego działania systemu. Polacy zawsze jednak mają predyspozycja do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Więc tak wiele wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca i nadciśnienie są wciąż samą z podstawowych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wysoce wymienionych schorzeń.

Black Mask

Lekkostrawność Warzywa są o znacznie dużo lekkostrawne niż ciało i nabiał. Mniej występują w związku pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temu nie pozwalają one wywiadów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest zatem lepsza i milsza dla polskiego układu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek bynajmniej nie jest ciężkie, szczególnie, jeżeli dysponujemy odpowiednim sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że dokonamy je zadziwiająco szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z których pragniemy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W ciągu paru chwili mamy silny i kaloryczny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą ciepłe i upalne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najskuteczniejszym sposobem, by osiągnąć upragnioną sylwetkę, jest doświadczenie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że zna być ona o wiele lepsza z tradycyjnych polskich problemów i schabowych. Co bardzo, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie potrzeba być mistrzem kuchni. Wystarczy kreatywność i wyobraźnia. To właśnie od nas zależy, z jakich składników stworzymy naszą smaczną i wielką sałatkę.